Söndagsafton


Jag vet inte riktigt om jag orkar gå igenom det här en gång till...

Spellistan som gör mig glad:
42 - livet, universum och allting


Uppdatering: Pircad tunga

I onsdags hände detta, detta som jag fick i födelsedagspresent av Josefin.

Okej, jag vet! Fjortisbild... Men det är inte ofta man, i alla fall inte jag, posar med tungan ute och pricken över i:et är ju att bilden är tagen med min inte allt för bra webbcam. Men men, jag fick önskemål om bild på det, så varsågod!


Hyllad @ Babel

Efter jobb idag åkte jag med Josefin, Simon och Karolina till Babel för att se deras nya show, Hyllad. Denna gång, första gång för övrigt, så hyllades Nour El-Refai med sina önskesaker, det vill säga mat, låtar, artister, drycker, filmscen med mera, och det var enligt mig fruktansvärt roligt och underhållande. Jag gillade det skarpt helt enkelt! Det är sådan komik som är rolig komik, jag skrattade extra mycket åt Jesper Rönndahl eftersom hans humor är väldigt lik min humor och eftersom jag är ett fan av radioprogramet Pang Prego, där Jesper medverkade förut, så blev det självklart lite extra roligt just när han stod på scenen och skulle prata om whisky. Men som sagt, en underbar show och afton - såhär bode varje torsdagskväll vara.
Godnatt!


Vattenpipscafé och en härlig afton

Idag efter skolan så hängde jag med Josefin, Jesper, Calle och Lousie till ett vattenpipscafé som ligger vid värnhem. Vi satt där, pratade, åt och rökte vattenpipa i någon timme, mycket trevligt - borde upprepas oftare. När klockan blev kväll åkte jag hem till Mattias och vi åt pizza, kollade på youtube-klipp och pratade om allt och ingenting. En riktigt härlig dag helt enkelt.

Lite bilder från vattenpipscaféet;

Fit for fight

Jag och Hanna är inne på vår tredje träningsvecka det här året - vi tränar två gånger i veckan, varje vecka. Det är faktiskt skönt, man blir pigg och självförtroendet stiger sakta men säkert och förhoppningsvis kommer fettet på våra kroppar förvandlas till muskler med tiden. Vårt mål är att vara snygga på stranden i sommar - ni kanske tycker det är jätte töntigt, men det motiverar oss till att forsätta och att inte ge upp - och eftersom både jag och Hanna är riktiga MTV-nördar så tänker samt säger vi alltid när det börjar bli kämpigt i trappmaskinen, eller i en annan träningsmaskin som finns på friskis och svettis gym, att vi ska vara lika snygga som Lauren, Audrina och Whitney i The Hills (och numera också The City). Så, när ni ser oss på stranden i sommar kommer vi inte bara vara smala och vältränade, utan också snygga som attans! Jag hoppas att ni nu ser fram emot det lika mycket som vi gör.

Födelsedagsfirande

Fredag

Fredagskvällen (dvs min födelsedag) började med att gå på resturang med min familj, sedan åkte jag och Matilda hem till Mattias aka Gurkan på förfest. Efter att ha suttit där i någon timme åkte vi vidare till KB och jag kom in för första gången lagligt! Haha. Simon kom dit för att säga grattis och hänga med oss en stund. Resten av natten dansade vi och när mina fötter domnade av bestämde jag och Gurkan oss för att åka hem och sova. Men det var en underbar afton!

Lördag

Släkten kom på besök för att fira att jag fyllt 18 årar. Vi åt gott och pratade massor.

Tack för uppvaktning och för alla presenter, jag ska berätta allt jag fick;
Två stora temuggar med rosor på av Matilda
Ett Thomas Sabo armband av mor och far
Presentkort på Mobilia, 300 kronor av Hanna, Emilia, Catha och Max
Presentkort på skoaffärer, 500 kronor av Mattias aka Gurkan
Att pirca mig i tungan på onsdag av Josefin
Supersnygga bestick av mormor, Fredrik, Stina, Wilmer och Ludwig
800 kronor och choklad av farmor och farfar
200 kronor och ögonskugga av Moa, Kristian och Lottie
Halsduk och vantar av Anne och Lars

Helt plötsligt räknas jag som vuxen

Idag fyller jag år, idag fyller jag 18 år.
18 år? Var det inte precis som jag och Matilda bodde i samma rum? Var det inte precis min första dag i skolan? Det känns ganska sjukt, men ändå inte alls sjukt!






Torsdag

Tack Matilda för gästinlägget i min blogg!
Vill ni läsa Matildas blogg klicka då här.

Guud, klockan är 08.20 och jag har precis dragit mig själv ur sängen. Nu ska jag klä på mig och packa ihop mina saker inför en lång dag, men ni vet vad som händer imorgon va? Inte? Säkert? Jo! Jag fyller ju år! Glöm inte gratta mig imorgon.

Puss och kram

Gästinlägg: Matilda

Nej, jag har inte kapat datorn, kidnappat Maja och stoppat henne i en mörk grisasäck som den onde mannen gjorde med hunden i Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Hon sitter faktiskt här bredvid mig och har godkänt detta gästinlägg, om än med vissa restriktioner - som kommer att visa sig, trots att jag ihärdigt försökt få henne att spela kort med mig. Hela kvällen. Eller Othello för den delen. Kinaschack, Alphapet och Monopol. Inget av dessa klassiska brädspel har gått hem hos fröken ikväll. Jag förbannar datorn och den datortekninska födelsen som har lett till ett beroende utan dess like - och loggar in på betapet.

För att komma till saken, grejen, the core - anledningen till att jag godkändes av Maya Rosengrens grymma bloggkommité; Dagens Visa.

Minns ni det 5-10 minuter långa klippet som alltid sändes i Bolibompa innan? När jag och Maja var små närde vi båda två på en dröm om att få vara med i Dagens Visa. Alla barnen var ju så jäkla dåliga (små barn, en vuxen i bakgrunden med en gitarr som ihärdigt försöker få en blyg treåring att klara sig igenom Mors Lilla Olle utan att peta sig i näsan), Maja och jag skulle minsann visa var skåpet skulle stå. Vi skulle gå in och sjunga Bä Bä Vita Lamm - i kanon! Jodå, såpass kompetenta var vi - och som vi övade.

Jag tror aldrig att vi kläckte idén för våra föräldrar, och om vi hade gjort det hade Mor nog skrattat åt oss och Far sagt "trams" och vi hade önskat att vi hade haft föräldrar som gjorde allt för att sina barn ska bli stjärnor - även ifall det innebar 2 minuter i SVT vid lite över 18-tiden.

När jag kom hem igen häromdagen efter en tid utomlands, provade vi för att se om vi fortfarande kunde sjunga Bä Bä Vita Lamm i kanon. Och det kunde vi. Fast jag måste sjunga först, precis som innan. Annars tappar Maja tråden.

Nu ska jag inte skriva så mycket längre, och till er som lyckats uthärda mitt svammel så här långt; I salute you! Vet inte ens fått sagt det som Maja ville att jag skulle skriva, men hon får allt vara nöjd och glad.


Godnatt.

//Matilda


All things he didn't write but wanted to tell


Tisdag, tillbaka till raklugg



Jag tror jag ska klippa raklugg nu igen, Matilda är ju hemma och hon brukar vara bra på att klippa den. Jag tänkte först att jag skulle ha snelugg, men va fan... Den växer så snabbt ändå, så jag kan ha raklugg ett tag och klippa snelugg hos en frisör sen!

Veckan som gått förbi

Den här veckan har jag varit urusel på att uppdatera min blogg och jag ber om ursäkt för det, men jag har inte haft tid eller ork för att skriva något och så får det faktiskt vara ibland! Här är min vecka i punktform:

Måndag:
-
Började skolan efter ett skööönt jullov

Tisdag:
-
Jag gick i skolan till klockan var 13.10
- Åkte med mor till IKEA
- Matilda kom hem

Onsdag:
-
Jag sjukanmälde mig från skolan
- Matilda och jag åkte hem till farmor och farfar
- Jag var hos tandläkaren och fixade med min tandställning.

Torsdag:
-
Jag gick i skolan, men hade bara en lektion.
- Jag gick på stan med Hanna, vi fikade och jag hittade en klänning som jag tänkt använda på min födelsedag nästa vecka, den är i svart sammet och är designad av Paris, Kate & I.
- Jobbade, dvs ritade massa teckningar åt ett barn som bad mig att göra det.
- Tränade med Hanna, i drygt en timme.

Fredag:
- Sovmorgon
- Skola till klockan var 15.15
- Iväg och träna med Hanna, tränade i typ en och en halv timme.
- Hemmakväll

Lördag:
-
Åkte med familjen för att hälsa på Ella, som är på lösdrift.
- Middag hos mormor

Söndag:
-
Träna med Hanna, i typ en timme.
Och nu har jag duschat och ska klä på mig och ta det lugnt för att sen åka in till Malmö och äta pizza och gå på bio med Simon. Vi ska se The Imaginarium of Dr. Parnassus, den verkar vara väldigt bra och det är upp till bevis i afton.




Tisdag


Då var den äntligen dags för Matilda att komma hem!
Om mindre än en timme är hon äntligen hemma igen, även om det bara är för lite mindre än tre veckor.


Helt okej!

Jag har kollat runt lite efter billiga helt okej skor den senaste timmen och hittat tre par som jag själv tycker är helt okej till både pris och utseende. De här skorna är från skopunkten och man brukar nästan aldrig hitta några ens okej skor där, så det här är nästan fynd! Om man skulle ta sig till dit och testa dem en dag snart kanske... Anyways, här är dem;

299 kronor
Hög Stövel från Skopunkten.com


199 kronor
Pumps från Skopunkten.com


249 kronor
Boots från Skopunkten.com

Måndag, dags för sista terminen.

Jag är trött.
Jag är opepp.
Jag vill inte alls!

Om det inte varit för ett pepp-sms som josefin skickade till mig så hade jag nog inte ens tagit mig ur sängen imorse. Jag låg där och var vaken, men orken för att stiga upp var helt borta - då bestämde jag mig för att kolla klockan på min mobil och ser att jag fått sms av Josefin, jag läser igenom det otroligt peppande smset och tar mig i kragen och tvingar mig ur sängen. Nu har jag klätt på mig, plattat håret, ätit frukost i form av havregrynsgröt och te, borstat tänderna och packat ihop mina saker/böcker, det vill säga att jag faktiskt är ganska redo att åka till skolan, även om jag är opepp på det. Dagen börjar med engelska och slutar med historia, superskoj.
Men imorgon kommer i alla fall Matilda hem och stannar i tre veckor innan hon åker tillbaka till Italien.


Lördag i Svedala

Denna lördagkväll spenderades i Svedala hos Simon och hans bröder.
Jag var trött och ganska opepp större delen av kvällen, men det var mycket skratt och galenskaper ändå.
Här kommer lite bilder, men inte alla för jag orkar inte ladda upp dem här också, men vi kan kolla på min facebook eller här.
Godafton!


Torsdag, en januaridag med snö så fint liggandes på marken.

Idag har varit en mysig dag!
Jag åkte in till Malmö och träffade Karolina och vi gick och fikade på ett jätte mysigt café, sen gick vi vidare till dinsko och ja, jag köpte ett par nya skor! Men de kostade bara 249 kronor så jag kände att det var värt det. Sen skulle Karolina cykla hem, så jag åkte hem till mormor och drack lite te, kelade med Elliot och pratade med mormor om scenografiutbildningen som jag funderar på att gå. Ofta kommer jag och min mormor inte alls överens, men just när vi pratar om sånt här så kommer vi väldigt bra överens - det är trots allt hennes förtjänst att jag blev intresserad av teater, hon bjöd mig alltid på teater när jag var liten och jag älskade det! Men skådespelerska är nog inget för mig, men scenograf... Jag tror det skulle passa mig perfekt! Mm, men tillbaka till skorna - det var egentligen dem jag tänkt skriva om när jag påbörjade detta inlägg... De är väldigt fina och jag ska visa dem samma kärlek som jag visar alla mina skor, jag lovar!

Visst är de fina? Hur kan man låta bli att älska dem?


Paranoid

Jag blir gråtfärdig
Jag blir illamående
Jag blir irriterad
Jag blir arg
Jag blir ledsen


Clouds like bubbles in a sink touching my face, makes me forget how to think



Kämpar mig upp och iväg.

Igår kände jag att jag inte kunde sjunka djupare i min dvala, så jag tog mig i kragen och hoppade in i duschen, tog på mig snygga kläder och sminkade mig för att sedan ta bussen in till Malmö och hem till Catha för att titta på film, Hanna och Emilia var redan där. Sista bussen från Catha gick halv elva, så vi tog den och bestämde oss sedan för att sticka till ett chillkrök hos Jenny (som är Gurkans vän). Men duktiga som vi är så åkte vi dit och drack inte något, dels för att vi inte kände för det och dels för att vi ska minska vårt festande och börja träna så vi blir snygga till sommarn. Bra nyårslöfte tycker jag! (Tack till Sandra som pushar oss till att göra det) Nu är jag trött som fan, men jag håller mig vaken för att jag inte ska falla tillbaka till min sömntrans. Duktigt av mig, eller hur? Mm, jag vet!  


Sov lilla klumpeduns, sov nu sött!

Jag börjar det nya året med att gå in i en trans, en sovtrans.
Jag sover, inget annat... bara sover. Och i för sig, jag drömmer - drömmer en massa om massa konstiga saker, mardrömmar som vanliga drömmar - varje gång jag somnar in så drömmer jag en sjuk dröm. Men det sjukaste är att jag alltid är trött, ni ska se påsarna under mina ögon! Jag lovar, de hade kunnat jämföras med soppåsar. Dessutom har jag huvudvärk när jag är vaken, en såndär slående huvudvärk... Antagligen därför jag sover hela tiden. Och om en vecka börjar skolan igen, opepp? JA-A!

Godnatt.
 


Söndag



Jag fick ett par chinos av Gurkan som han köpte för några månader sedan, men som han kommit på att han inte passade i (vilket han har helt fel, men han vägrar lyssna), så jag fick dem eftersom jag och Gurkan har samma storlek i byxor. De är lite stora i midjan, men det funkar ändå. Jag tycker i alla fall att de är snygga och jag kommer använda dem väl kan jag lova.

Filmkväll med Mattias

Jag gick först på stan med mor och sen åkte jag hem till Gurkan.
Vi laddade upp med godis, cola och tacochips.
Såg Year one, Knocked up och Kenny begins.


20-årspresent av mig.

Nyår

Jag uppdaterar lite segt kanske, men jag berättar om mitt nyår kort nu i alla fall - genom bilder som jag tagit med min mobil, därför den inte allt för bra kvaliten.


Partyglaset, vi började hemma hos Tripp.


Tripp själv.


Hanna med Partyglas


Ed och Natalie


Jag åkte till Gustav och firade tolvslaget med Calle, Josefin, champange och tomtebloss!


Jag möte Filip på gustav och han hängde med tillbaka till Tripp, vi var inte då så värst länge innan vi hade följe till KB, Filip drog själv in på KB och Simon kom och mötte mig och sen gick vi hem till honom. Jag däckade vid halvsju och sov till klockan fyra. Great.
God fortsättning till er alla.

RSS 2.0