Res aldrig ifrån mig igen!



Idag träffade jag äntligen min saknade Gurkburk, han är superduper brun (den jävlen) och fryser jätte mycket i det svenska klimatet. Vi tog oss vår vanliga fika på espresso house och gick sen och kollade på skor samt kläder. Han är så gullig, för han har köpt en jätte fin blusklänning till mig i Australien. Jag blev jätte glad och hoppas på att han kommer bli lika glad när han får sin 20 års present av mig.
Puss på dig.

Lite bilder från lördagens festligheter.


Emmaboda nästa år?

Mah, beslutångest... Jag satt och kollade igenom bilderna från Emmaboda 2oo9 och blev jävligt sugen på att åka nästa år också, jag vet att Josefin och Louise ska dit, men jag kanske är i England då eller så väntar jag med att åka dit till eftersom sommaren. Bah, jätte jobbigt.
Ska jag? Ska jag inte?

Vi hade äckligt roligt detta året i alla fall, CAMP GULDTROSA med Monica i taket!
 

Don't stop me now


Blus från Gina Tricot
Linne från MQ
Kjol från MQ
Strumpbyxor från H&M

Idag - Hemmakväll
Imorgon - Partaj i Bunkeflo med Josefin
Söndag - Fika med min saknade Gurkburk


Tack, tack, tack så mycket svininfluensavaccinet!


båda mina föräldrar ligger i sjuka i den omtalade svininfluensan och nu är jag verkligen glad över att jag vaccinerade mig, för jag vet vet inte vad jag hade gjort om jag blivit sjuk nu två veckor innan premiären. Det är väldigt obehagligt i alla fall, för mor har svårt att andas och far mest sover och här sitter jag i väntan efter att tiden ska gå så jag kan åka här ifrån, ifrån det sjuka och till skolan där scenkläder skall inhandlas. Och efter skolan får jag inte ens åka hem till mormor innan jobb, så jag får väl sitta kvar på skolan och vänta in tiden, kul! Menmen, jag kanske borde klä på mig nu så jag snart kan ta bussen till skolan.
Puss och kram!


En kommentar

Skjut mig? Jatack!

Tisdag

Ikea, Stoff&stil, Bauhouse.
Måla, sätta ihop, fixa.
Det förklarar min dag mycket väl.


Tröja från JC
Jeans från weekday
Skärp från monki

Måndag, klockan är 07.15

Ååååh, jag är inte alls på humör för att gå till skolan idag... Visst, jag tycker det är roligt med teater, men vi har engelska på morgonen och det är så fruktansvärt tråkigt! Jag har tagit på mig mjukisbyxor och en t-shirt, jag har inte sminkat mig och håret har jag satt upp i en hästsvans, det visar väl ungefär hur pepp jag är på skola idag?
Nej, om man skulle äta lite frukost dårå... Jag önskar att jag kunde säga godnatt, men istället för jag väl säga godmorgon, bajsmorgon.

Dags för ännu ett skoinköp!

Idag fick jag ett brev hem av Club Nilsongroup där det stod att jag nu, innan den 29 November kan få 10% rabatt på alla damskor på dinsko och eftersom jag ändå har en del pengar över så kan jag lika bra lägga dem på att köpa ett par nya skor. Frågan är bara, vad ska jag köpa för några? Ett par overkneestövlar? Nya festskor? Eller ett par vardagsskor? Tufft beslut... Här är i alla fall fyra skor som jag funderar på att köpa:


Ord. pris 599 kronor. Rabattpris 549 kronor.



Ord. pris 499 kronor. Rabattpris 449 kronor.



Ord. pris 499 kronor. Rabattpris 449 kronor.



Ord. pris 449 kronor. Rabattpris 399 kronor.


jahani.

Okej, det blev inget 200-dagar till studenten ikväll eftersom det blev inställt, men jag får tillbaka mina pengar i alla fall. Fast, jag är ändå på ganska dåligt humör idag, så det kanske är lika bra.

Torsdagens outfit;

Jacka från monki                                                 ´  Tröja från Zara
Halsduk från H&M                                                 Shorts, avklippta från far gamla jeans
Strumpbyxor från lindex                                      Strumpbyxor från Lindex
Skor från dinsko                                                      Overkneestrumpor från H&M
Väska från dior, det är mors gamla.                      Väska från dior, mors gamla.


Fredagens dags-outfit;

Tröja från Gina Tricot
Shorts, avklippta från fars gamla jeans
Strumpbyxor från H&M
Gråa overkneestrumpor från H&M

(de är ganska lika, jag vet!)

konstigt och galet är två utmärkta ord för att förklara denna helg som gått förbi

Let's take it kortfattat

Fredag: Jag, Sandra, Hanna, Emilia och Jonna tog tåget till lund för att festa med Martin och hans vänner. I hans etta befann sig under kvällen trevliga, sliskiga, roliga, slampiga och korkade personer, vi ska inte vara otrevliga och säga vem som är vem... Anyways, vi tröttnade på det och drog vid halv två. Martin och Jonna stannade, Sandra och Hanna drog hem, jag, Emilia, Ludwig och Rasmus drog på efterfest där vi dansade och hade roligt innan vi drog hem till Ludwig för att sova klockan sex på morgonen.

Lördag: Jag vaknade klockan tio och hade lite panik eftersom jag inte hade någon mobil, för den hade jag glömt hemma hos Martin. Jag och Emilia gick upp och klädde på oss, sen satt vi och snacka en stund med Rasmus och Ludwig innan vi tog bussen till Martin, som inte ens var hemma för han hade kört Jonna till malmö, med min mobil. Vi åkte hem till Hanna där min mobil låg och väntade. Vid 14.23 tog vi alla tre bussen in till stan igen för att se New moon med Sandra och Tripp. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, för på ett sätt tyckte jag att den var bra (i alla fall bättre än ettan) eftersom den följde boken bra, men på ett annat sätt så tyckte jag den var kass för de valt helt fel scener och så. Jag tycker i alla fall böckerna är mycket bättre.

Söndag: Jag vaknade vid halv tolv och upptäckte att jag somnat med kläderna på och att jag faktiskt hade sovit i 14 timmar i streck. Jag såg på reprisen av idol och nu sitter jag här och ska övningsköra så fort far kommer hem igen. Och ikväll ska jag på 200-dagar till studenten på borgar med Josefin och Louise, är inte sådär superpepp... Men jag har redan betalt 100 kronor för det så, jag måste väl gå.

Puss och kram

Torsdag i November

Dagen har varit kall och grå.
Jag har knappt varit på scen alls denna veckan.
Fotomara-bilderna är redigerade och klara, kanske lägger in dem någon gång.
Min nya vinterjacka är snygg och varm.
Mina vinterskor måste redan klackas om, ett tips är att gå inte i högklackat när dina ben skakar.
Det är en skön känsla när barnen på jobb kommer ihåg ens namn och blir så glad av att se en.
Tre veckor, tjugoen dagar, femhundra timmar tills vi har premiär.
Nu ska jag lägga mig i mormors soffa med en stor kopp te och läsa så länge vi båda andas för andra gången - jag vet att det är lite töntigt, men jag tycker faktiskt böckerna är bra, framförallt den fjärde boken.
Godnatt!

(mormor har många bilder som jag inte sett, så... Lite bilder på mig genom åren kommer här)

Jul, 2oo5                                                         Jul, 2oo7
Faan vad smal jag var!                                  Jag förändrades en del på två år.



Mallorca, 2oo8
Tre genrationer, mormor, mor och jag, åkte till Mallorca för att sola och bada.




17 November

Hm, ja... Idag, idag, idag... Vi har varit i lund, på Lunds Universitet och kollat runt lite, lyssnat på föreläsningar om olika kurser och hört om studentlivet. Det verkar vara ganska roligt faktiskt och jag längtar självfallet extremt mycket efter att ta studenten nu. Jag blev intresserad av media och kommunikation eller retorik faktiskt.
När allt var klart så gick jag och Karolina runt lite i lund innan vi tog tåget hem till Malmö, men jag hade lite dötid innan jag skulle träffa far min, så jag gick runt på stan och provade lite kläder.
Här är några outfits från H&M som jag skulle vilja ha (mobilkamera for the win);


En liten titt in på repetitionerna av cheek to cheek


Måndagmorgon

Idag vaknade jag 05.45 - AV MIG SJÄLV! Läskigt, jag vet... Men jag var pigg och skulle ändå upp klockan 06.00, så jag gick ner och duschade. Nu har jag gjort mig iordning för en dag med engelska och teater samt för att gå i stan med Sandra och åka till lund och fika med Martin.
Anyways, dagens outfit;


Tunkia från Gina Tricot
Svart linne (under) från Gina Tricot
Glansiga leggings från Zara
Londonbusshalsband från Thomas Sabo

En en helg i Sveriges huvudstad

Aaah, det har varit skönt att komma ifrån skåne faktiskt - även om det var lite störigt att jag blev bjuden på inflyttningsfest i fredags som jag gärna velat gå på, men jag tror jag klarar mig.
Det är alltid roligt att träffa min morbror och moster, Fredrik och Stina samt mina små busiga kusinvitaminer, Wilmer och Ludwig. Jag ska kortfattat berätta vad vi gjorde denna helg i huvudstaden eftersom jag inte riktigt orkar berätta det detaljerat.

Fredag: Jag var hemma hos dem runt sisdådär halv sju. Då satt de redan och åt middag och jag gjorde dem sällskap. Vi pratade lite och jag lekte med Willy och Luddludd, sen skulle barnen sova och en timme senare somnade jag också.

Lördag: Jag vaknade tidigt av att en arg Ludwig skrek för full hals utanför rummet där jag sov, jag gick upp och vi åt en mycket god frukost. Efter någon timme åkte vi in till söder för att shoppa lite, gick från södern till gamla stan och sedan in till stan. Jag fick nya höga, stentvättade jeans från weekday av mor och en vinterjacka, som jag inte är helt säker på om jag ska behålla, av Fredrik och Stina. Det kommer säkert bilder på i alla fall jeansen när jag fotar mina outfits någon gång. Vi åt en god lunch och åkte sedan hem.

Söndag: Jag sov förvånadsvärt länge idag, mor fick väcka mig när det var dags för frukost. Vi åt, gjorde oss i ordning, packade ihop våra väskor och åkte till naturhistoriska riksmuseet och där tillbringade vi våra sista timmar innan hemfärden till Malmö. Planet var typ en timme försenat, så vi var väl hemma runt halv sex.


Stockholm nästa!

Jahaja, idag flyger jag iväg. Iväg till stockholmo, iväg till mina kusinvitaminer, iväg till min morbror, moster och mor, bort från skåne - skönt! Men först ska jag gå i skolan, men jag skriver nu eftersom jag första ska åka direkt efter skolan typ. Mjau, jag skriver nog igen på söndag, om jag inte har helt för tråkigt en kväll i stockholm.

Puss och kram

Gosh

Ja-a, då sitter man här och har precis sett ett av de bästa avsnitten av True Blood än så länge! (Avsnitt 10, säsong 2) Jag tror att jag dog en aningen, jag vill inte vänta e vecka på fortsättningen... Jag skulle vilja berätta om det, men spoilervarning för alla som följer det på svt liksom, så jag ska inte berätta! Men för er som inte sett det ännu, ni vet om att ni har något att se fram emot.

Anyways, idag har jag varit i skolan och repat samt haft en halvtimmes fotolektion, varit hos tandläkaren och lagat min tandställning som gick i sönder för andra gången på två dagar och så har jag jobbat, dock kom det inga barn idag - så jag satt mest och tittade på tv, typ scrubs och vänner. Nu är jag hemma och borde börja packa inför morgondagen. Jag har skrivit en lista och nu ska jag bara packa i allt också, jag tar alltid med mig för mycket - men man vet ju faktiskt aldrig vad man ska göra och så, i för sig ska jag ju bara till mina släktingar, så festkläder är väl ganska uteslutet I guess. Men men...
Puss och kram!

 


Såhär ser jag ut idag;


Tunika från H&M
Jeans från weekday

-


I'm a creep, I'm a weirdo


En konversation mellan mig och sandra en onsdagskväll

Sandra: Vad fan är en frukostkorv?
Maya: Vill du verkligen veta det?


Varför? Varför? Och åter igen, Varför?

Idag när vi skulle till teaterförrådet (som ligger i en byggnad mellan vår skola och en grundskola) för att hämta rekvisita till vår uppsättning av Cheek too cheek, så upptäckte vi att hela förrådet var vandaliserat och då menar jag inte att en spegel var sönderslagen, utan att ALLT var sönderslaget! Det låg glasskärvor överallt, alla stolar var sönderslagna och så även bord. Mattor var uppskurna, kläder låg överallt och man visste inte riktigt vad som var helt, en docka var upphängd i taket och de hade ritat en kuk på den. Där låg ölflaskor och fimpar på golvet och det verkade nästan som någon sovit där... Obehagligt faktiskt, riktigt obehagligt! Vem gör någon sånt? Det var rekvisita från väldigt många uppsättningar som gjorts på skolan och vissa saker har vi fått från Malmö Musikteater, ovärderliga. Man märkte verkligen att det var gjort bara för att förstöra... Aaah, man blir ju så arg.
De jävlarna som gjort det borde få spö, en flaska uppstoppad där man inte vill ha den uppstoppad och ännu mer spö! Jävla idioter.

(avreagerar mig lite här för er, mina kära läsare)


Teater


Rebecca chillar in THE chair


Bonnie säger; Fota mig när jag sover!


Josefin tuggar tuggummi.


Vi har en väldigt bra grupp och max vill vara med på bild.


Seximax


Hejdå!


Idag...

... börjar vi repa på riktigt!
... är jag ganska pigg.
... ser jag ut såhär:


Tröja från ellos.se
Tajt kjol är egentligen ett linne från JC
Strumpbyxor från H&M

Puss och kram!

Dagens

roligaste - Teaterperioden är igång och den där myskänslan är äntligen tillbaka.
tråkigaste - det slutar aldrig regna och det är för många person att sakna så mycket för lilla mig.

outfit -

Kofta från H&M
Klänning från Åhlens
Rosettskärp från H&M
Strumpbyxor från H&M

Ääääntligen!

Teaterperioden startade idag, cheek to cheek är på G.!
Här kommer en film från första teaterperioden i ettan.
Jag var blond med en rosa slinga i luggen, lycka till med att hitta mig!


fyra i rad

November, 2oo6


November, 2oo7


November, 2oo8


November, 2oo9


2oo6: Jag gick i nian, hade världens sämsta pojkvän och var stressad.
2oo7: Jag gick i ettan, var förälskad och levde livet.
2oo8: Jag gick i tvåan, hade ett krossat hjärta och festade järnet.
2oo9: Jag går i trean, är självständig och tar hand om mig.

Vem sa att man inte blir klokare med åren?


Lugn helg

Det behövdes och det har varit skönt, riktigt skönt att bara få umgås med mina föräldrar denna helg.
Mor blev till och med så glad att jag varit hemma aå att hon idag lagar min favorit, hennes egna version av Lasagne och jag har älskat det sen jag var liten, fast då hette det Spagettipankaka eftersom jag vägrade äta det om hon sa att det hette Lasagne. Ett kräset barn var jag, ack. 

Idag sov jag till klockan var halv två, ovanligt länge - fast det var skönt. När jag ätit frukost/lunch så övningskörde jag med far, det gick över förväntningarna faktiskt - jag har nämligen inte kört på ett tag, så jag trodde jag skulle vara tillbaka på steg ett, men icke, det blev snarare framsteg än baksteg. Superbra!

Imorgon börjar äntligen teaterperioden som varit så efterlängtad och det kommer vi ha fram till jullovet, jag kommer självklart uppdatera om när vi har föreställningar för er som vill komma och titta på vår version av Cheek to cheek som är skriven av Jonas Gardell.
Och på fredagen den 13, det vill säga den kommande fredagen, så åker jag upp till Stockholm för att hälsa på min morbror, moster och mina små kusiner. Jag och mor ska shoppa och kanske gå och se hairspray musikalen, mycket trevligt och mycket skönt att skippa festandet ett tag.

Nu ska jag hjälpa mor min med maten.
Puss och kram

Jag och mina kusinvitaminer som bor i stockholm.

 


Nu vet ni

Jag såg det här på Tobias blogg och tänkte att jag skulle sno det rakt av och det gjorde jag också.


Du heter: Maya Susanna Persson Rosengren, men ni kan få kalla mig för Maya.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Hm... Det är olika, men den jag nog gråtit till mest är Move on av The Kooks eller Kevlarsjäl av Kent.
Beroende av: Skor
Vad behöver du mest just nu: Sol!
Vad tror folk om dig? Ja, jag vet faktiskt inte. Förhoppningsvis något bra.
Vad säger du för att imponera på någon? 'hej! er due cipi ellor?!'
Hur imponerar man på dig? Man är längre än mig, då blir jag ganska glad.
Brukar du skratta för dig själv? Jämt! Någon måste ju göra det.
Var bor du? i Börringe (på landet som ligger utanför Svedala, som ligger utanför Malmö)
Trivs du där: Ja-a, det är ganska skönt faktiskt och när jag får mitt körkort kommer jag trivas ännu bättre.
Äger du några converse: Jo, fem par som man fortfarande kan gå i åtminstonde.
Sprit, cider, vin eller öl: Cider.
Vad har du för mobil: En ericson som jag fick av Robin, men den saknar lock eftersom jag tappade den i en taxi och när jag märkte det vågade jag inte fråga taxichaffören om han kunde hitta det åt mig. 
Nästa mål i ditt liv: Ta bättre hand om mig själv.
Hur svarar du i mobilen: Hejsan!
Vem ringde du senast? Min syster, Matilda.
Antal timmar sömn inatt: Åtta typ.
Sov du ensam: Nej, Quito sover alltid hos mig.
Brukar du komma i tid: Jo, oftast faktiskt. (när inte mina föräldrar ska köra mig)
När mår du bra: När jag köper nya skor eller när man gör något minnesvärt med en nära vän.
När blev du fotad senast: Hm, det var nog i förrgår - om man inte räknar egopics.
Hur känner du dig nu: Pepp inför att övningsköra.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart, vit, grå och lila tror jag faktiskt.
Vad tycker du om fötter: Uhe, jag hatar fötter! (förutom när de har fina skor på sig)
Vad saknar du: Matilda, Sandra och Mattias!
Favoritdryck på morgonen: Te
Är du blyg? Inför föräldrar, ja.
Sysslar du med någon idrott: Ingen, borde börja dock.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag vet inte, det har aldrig hänt mig.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Ha sex. Förlåt, men man vill veta.
Vad är det värsta du vet? Pälshandel, djurplågeri, barnpornografi och när man spiller rödvin.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Hm, beror på... Men i snitt, runt 200 kronor.
Vad längtar du till? Teaterperiod, lov, min 18årsdag, åka till Italien och STUDENTEN!
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, det har jag.
Vad är det finaste du fått? Hm, det finns mycket.
Om ett år?: Så är jag inte här längre, då har jag antingen stuckit utomlands eller till Göteborg.
Du samlar på: Skor?
Är det okej att gråta: Ja, jag gråter alltid - varesig om jag är glad eller ledsen.
När grät du senast: Igår när jag och matilda pratade om ordet 'kotte' (dvs, jag skrattade)
Bär du glasögon eller linser:  Jag har glasögon i skolan och när jag kör bil.
Vill du gifta dig: Nej.
Vill du ha barn: Oooh, ja! Jag har redan funderat ut namn.
Är du bra på att laga mat: Jo, ganska.
Är du flygrädd: Nej.
Vilken är din favoritglass: Ben & Jerry's <3
Tror du på ett liv efter döden: Ja-a!
Bor dina föräldrar tillsammans: Mmm och det lär de göra resten av sina liv också.
Vilken ögonfärg har du: Blå/grön med en brun fläck i ena ögat.
Röker du: På fest.
Vad är det viktigaste i livet?: Att leva!

I'm a realist, I'm a romantic, I'm a indecisive piece of shit



The Cribs musik hörs så ljuvligt från mina högtalare!


Jag tycker inte om att vara sjuk och ensam alls faktiskt...

Igår var det dags att ta vaccinet mot svininflensan, det gjorde inte ont alls eller så. Men eftersom jag redan var förkyld när jag tog det så har det blivit värre och jag har fått feber. Jag sov hos mormor efter jobb igår, så när hon märkte att jag inte mådde så bra så sa hon till mig att ringa och sjukanmäla mig och körde mig sedan hem. Nu sitter jag här och kallsvettas lite och funderar på att lägga mig och kolla igenom alla avsnitt av true blood, säsong 2 -  eller i alla fall de som kommit ut på canal+ - med en kopp te.

Helgen ska jag tillbringa hemma eftersom jag inte orkar festa alls nu, känner inte för det över huvudtaget - överskattat. Fröken Negativ här!
Men Matilda ska i alla fall ringa ikväll, jag saknar henne som fan nu... Jag har ju så mycket som jag vill berätta för henne, men jag kan inte ringa henne varje gång det händer något som jag vill berätta, det hade faktiskt blivit väääldigt dyrt! Innan hade jag i alla fall två andra alternativ, antingen ringa Mattias eller Sandra, men nu återstår bara ett (vilket jag använder flitigt och så ofta jag kan) och det är Sandra eftersom hon befinner sig åtminstonde i Sverige... Mattias åkte till Australien i onsdags och jag förstår inte att jag saknar honom så mycket redan, jag trodde det skulle vara bra att vi var ifrån varandra ett tag så vi slutar bråka, men nu vill jag bara att han ska komma hem igen, dumt faktiskt. Men jag har ingen sådär nära vän i närheten alls just nu, det är faktiskt ganska jobbigt. Men om en månad kommer både Sandra och Mattias hem, så jag får väl klara mig.

Nej, true blood väntar!
Puss och kram


Jag och Matilda, sommaren 2oo8


Fotomara

Vi fick en uppgift på fotolektionen att fotografera saker inom visa givna ämnen, imorgon ska det vara inlämnat och vi ska sitta och redigera i photoshop de kommande lektionerna, så här kommer några av mina oredigerade bilder som jag tänkt lämna in imorgon, vissa bilder är bättre än andra... Men det funkar tycker jag, jag hoppas på att om jag inte kan höja så i alla fall få behålla mitt VG i foto.
Puss och kram.

Tema: Jag

Tema: Ljus

Tema: Skugga

Tema: Hobby

Tema: Mitt program

blööörk

Jag vill inte till skolan idag egentligen, men ändå sitter jag här och är redo för att åka.
Jag vill inte gå i skolan eftersom mina halskörtlar har svullnat upp, jag har huvudvärk och hela min kropp gör ont när jag rör mig, superjobbigt. Varför ska man bli sjuk nu liksom? Nu, fem dagar innan teaterperioden startar. Om det här inte är otur så vet jag inte vad som är det... Jag måste ju gå till skolan eftersom vi har religionprov idag och jag har pluggat som fan så om jag inte klarar det så kommer jag bli riktigt irriterad!

'Nu kör vi', sa mor precis.
Sååå let's go!

Puss och kram

Dagens

Roligaste - Vi har fixat med scenografin, teaterperioden ligger bara sex dagar bort!
Tråkigaste - Plugga till religionsprovet, jag dööör!

Outfit -

Basker från Monki
Spetströja från Zara
Hög jeanskjol från MQ
Svarta strumpbyxor från H&M
Höga, svarta, varmfodrade skor från dinsko


Jag heter Maya Susanna Persson Rosengren




Det här är en av de få gånger då jag inte redigerat bort påsarna under ögonen, men det är väl för att visa att så här bra mår jag just nu och så här pepp är jag på höst, regn och kyla...


Totally fucked, will they mess you up?

lördag.
inte bra.
självförtroende.
inte bra!
vän?
nej.


Jag vill gråta, men kan inte.
Jag borde äta, men har inget aptit.
Jag måste gå till skolan, men har ingen lust.



RSS 2.0